Bästa västen ! Tack vare flytkraften med neoprene så klarade sig min jämte/wachtel förra vintern efter att ha gått igenom isen och legat i över 30 min. Tack @dogtechsweden för att ni finns där för hundarna.

Hur du får västen att sitta rätt

Rasta hunden innan du sätter på den skyddsvästen. Sätt på västen genom att trä den under hunden. Överlappa sedan kardborren över ryggen på hunden.
När detta är gjort är det viktigt att västen inte sitter för tight baktill, man ska få plats med åtminstone en kupad hand mellan hund och väst bak.
Sitter västen för tight bak hämmas hundens rörelser och värmen ventileras inte ut från västen som den ska.  

Efter jakten

Efter jakt så har hanhundarna troligtvis urinerat på fliken som skyddar hundens penis och vi rekommenderar att med ljummet vatten och lite diskmeden skölja av och hänga upp västen till nästa jakttillfälle.

Att vi skyddar hanhundens könsorgan är för att vi vill skydda mot pinnar, iskanter och liknande.

Skydd och Överlevnad

Överlevnaden ökar väsentligt om hunden använder Dogtech-väst om den hamnar i vak - Då västen bibehåller värmen hos vitala delar och hjälper till med sin unika flytförmåga.

Skyddsvästarna reflekterar dessutom ljus mycket bra i mörker med sina 3M-reflexer, om hunden går ut på t.ex. väg minskas risken att bli påkörd.

Vi på Dogtech sätter värde på att få information, händels­er, tankar på förbättringar m. m. som gör att vi kan utveckla våra hundskyddsprodukter ytterligare.

Kontakta oss med feedback på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.